لزوم استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی دارای مجوز

1404/02/28
تعداد بازدید :95

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اهمیت اصالت محصولات آرایشی و بهداشتی، به‌ویژه در فصل گرما، بر لزوم استفاده از محصولات دارای مجوز تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر هومن قصری، معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به فعالیت 14 واحد تولیدی محصولات آرایشی و بهداشتی تحت نظارت این معاونت، بر اهمیت استفاده از محصولات دارای مجوز از سازمان غذا و دارو تأکید کرد و اظهار داشت: اداره نظارت بر مواد و محصولات آرایشی و بهداشتی این معاونت، وظایف متعددی از جمله نظارت بر انبارها و سطح عرضه، بازرسی از آرایشگاه‌های بانوان، صدور مجوزهای بهداشتی و رسیدگی به شکایات را بر عهده دارد. تمامی این اقدامات بر اساس استانداردهای ملی و جهانی و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت انجام می‌شود.

وی با توجه به مصرف بالای محصولات آرایشی و بهداشتی و تأثیر مستقیم آن بر سلامت جامعه، توصیه کرد: هنگام خرید این محصولات، به‌ویژه اقلام وارداتی، به برچسب اصالت توجه شده و اصالت کالا در سامانه TTAC بررسی شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به ضرورت مصرف ضدآفتاب در فصل گرما اشاره و بیان کرد: با نزدیک شدن به فصل گرما اشعه ماورا بنفش خورشید (UV) با وجود فوایدی همچون تأمین ویتامین D، می‌تواند برای سلامتی مضر باشد لذا کرم ضدآفتاب مناسب باید در برابر هر دو نوع اشعه UVA و UVB محافظت کرده و رطوبت پوست را حفظ کند.

دکتر قصری بهترین SPF برای کرم‌های ضدآفتاب را بین 30 تا 50 عنوان کرد و گفت: در تابستان از SPF 50 و در زمستان از SPF 30 استفاده شود.

وی اضافه کرد: پزشکان استفاده از ضدآفتاب را برای تمام گروه‌های سنی در تمام فصول سال ضروری می‌دانند، زیرا در کاهش پیری زودرس، سرطان پوست و لک‌های پوستی مؤثر است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با بیان اینکه در انتخاب ضدآفتاب، برند اهمیت چندانی ندارد و محصولات داخلی با کیفیت نیز قابل استفاده هستند، عنوان کرد: مهم‌ترین نکته، سازگاری ضدآفتاب با نوع پوست (چرب، خشک یا مختلط) است، ضدآفتاب باید 15 تا 30 دقیقه قبل از خروج از منزل و به عنوان آخرین مرحله از روتین مراقبت از پوست استفاده شود. سایر کرم‌های مراقبتی باید زیر ضدآفتاب قرار بگیرند.

دکتر قصری یادآور شد: افرادی که مدت طولانی در خارج از منزل هستند یا تعریق زیادی دارند، بهتر است هر 2 تا 3 ساعت ضدآفتاب خود را تجدید کنند.پس از خیس شدن بدن یا صورت و در معرض نور شدید خورشید، ضدآفتاب هر 80 دقیقه تجدید شود، برای محافظت از پوست حساس اطراف چشم، استفاده از عینک آفتابی نیز توصیه می‌شود.

سامانه های دانشگاه